Φυσική προστασία από τις ψείρες

Φυσική προστασία από τις ψείρες
Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κοινοποιήστε το!

Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί μ’ αυτά ξεκίνησε και ο γνωστός εφιάλτης των γονιών που δεν είναι άλλος από τις ψείρες. Τα ενοχλητικά αυτά έντομα επισκέπτονται τα κεφαλάκια των παιδιών και η απομάκρυνσή τους με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολη!

Το κλειδί στη μάχη με τις ψείρες, δεν είναι άλλο από την πρόληψη. Ευτυχώς για εμάς, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια εξαιρετικά αποτελεσματικά μέσα που βοηθούν να κρατάμε τις ψείρες μακριά.

Αντιφθειρικές λοσιόν

Αρχικά χρησιμοποιήστε μία λοσιόν για τα μαλλιά με ειδικά εντομοαπωθητικά συστατικά όπως είναι το μηλόξυδο, το δενδρολίβανο και ο ευκάλυπτος. Ψεκάστε και χτενίστε τα μαλλιά των παιδιών κάθε πρωί πριν το σχολείο και προσφέροντας μία φυσική προστασία.

Ψηλές αλογοουρές

Αν τα παιδιά σας έχουν μακριά μαλλιά, μην ξεχνάτε να τα πιάνετε σε ψηλές αλογοουρές και κότσους, καθώς κάνουν πιο δύσκολη τη μετάδοση των ψειρών.

Ελέγξτε τα μαλλιά των παιδιών

Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος ψειρών, τα σχολεία οφείλουν να ενημερώσουν, προκειμένου να λάβουν οι γονείς τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Αν λοιπόν εμφανιστεί ένα κρούσμα και στο δικό σας σχολείο, αναλάβετε δράση άμεσα! Ελέγξτε τα μαλλιά των παιδιών σας για την ύπαρξη κόνιδων και ψειρών χρησιμοποιώντας αντιφθειρικά χτενάκια.

Είναι καλό επίσης να πλυθούν όλα τα ρούχα που φόρεσαν τα παιδιά τις τελευταίες 48 ώρες.

«Εκπαιδεύστε» τα παιδιά

Το σημαντικότερο όλων, είναι να εκπαιδεύσετε τα ίδια τα παιδιά, πως να προφυλαχτούν από τις ψείρες. Όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή και ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα, κάνουν πιο εύκολη τη μετάδοση των ψειρών, καθώς οι ψείρες μετακινούνται από κεφάλι σε κεφάλι και μέσω υφασμάτων.

Ενημερώστε τα παιδιά σας να μη μοιράζονται αντικείμενα που έχουν σχέση με το κεφάλι όπως καπέλα, λαστιχάκια κοκαλάκια και κασκόλ. Επιπλέον, προσπαθήστε να αποφύγετε δραστηριότητες που εμπεριέχουν στενή επαφή των παιδιών.

Παρά τις προφυλάξεις, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το παιδί σας να κολλήσει ψείρες.

Αποφύγετε ισχυρά αντιφθειρικά και επιλέξτε φυσικές λύσεις χωρίς χημικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος.