Love is in the …έαρ!

Love is in the …έαρ!
Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κοινοποιήστε το!

5 τρόποι να αγαπήσεις την άνοιξη λιγάκι παραπάνω.

Ο ερχομός της άνοιξης είναι πάντα καλό νέο. Και ακόμη περισσότερο φέτος, που η πιο όμορφη εποχή του χρόνου σηματοδοτεί την έξοδο από έναν αργόσυρτο και δύσκολο χειμώνα. Μα αυτή πλέον κοντοζυγώνει και ο ερχομός της είναι από μόνος του αρκετός για να μας κάνει να δούμε την καθημερινότητά μας αλλιώς. Ο καιρός γλυκαίνει, ο ήλιος λάμπει, οι μέρες μεγαλώνουν, η φύση, ακόμη και μέσα στις πόλεις, βρίσκει τον τρόπο να κάνει αντιληπτή την παρουσία της, με ένα άνθος ή μια πρασινάδα που ξεφυτρώνει στις πιο απρόσμενες γωνιές.

Και έτσι απλά, βρίσκουμε και εμείς δειλά τους λόγους να χαμογελάσουμε ξανά. Ανοίγουμε διάπλατα τα παράθυρα να μπει η δροσερή εαρινή αύρα και βρίσκουμε τρόπους να εμπνευστούμε, να ανασυνταχτούμε και να αναζωογονηθούμε.

Έτσι είναι. Την άνοιξη δεν την χορταίνεις. Σε ξεσηκώνει με τρόπους μοναδικούς. Και υπάρχουν πάντα ιδέες για να ζήσεις την ευεργετική της επίδραση στο έπακρο. Αυτές είναι οι πέντε πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό.

Βγες από το καβούκι σου

Αν το περίμενες καιρό, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή να το κάνεις. Η καλύτερη στιγμή να το σκάσεις από τη ρουτίνα. Μπορείς να πας μια εκδρομή στη φύση. Να οργανώσεις μια ημερήσια απόδραση σε μια κοντινή εξοχή. Ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο φυσιολατρικό προορισμό. Ή απλά να βγεις έξω στην πόλη. Άφησε το ΙΧ στο σπίτι και περπάτα. Αναζήτησε την άνοιξη που ξαναγεννιέται ακόμη και στις πιο αδιάφορες αστικές γειτονιές. Περιπλανήσου στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, στα στενά σοκάκια και τις μεγάλες λεωφόρους.

Φέρε τη φύση… στο σπίτι!

Όταν δεν πας εσύ στη φύση, έρχεται εκείνη σε σένα. Βγες στη βεράντα. Οπλίσου με ιδέες και λύσεις, ανάδειξε τον κηπουρό μέσα σου και βρες τρόπους να φιλοξενήσεις λίγη από τη μαγεία της φύσης στο σπίτι! Μπορεί η ζωή στην πόλη να μας στερεί από την πολυτέλεια ενός μεγάλου εξωτερικού χώρου, αλλά ακόμη και ένα μικρό μπαλκόνι μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, αν αξιοποιηθεί κατάλληλα. Αν αγαπάς τα χρώματα και τα αρώματα δεν έχεις παρά να στραφείς προς τα εποχικά άνθη. Βάλε τους μαγικούς σπόρους σε γλάστρες και δες το μπαλκόνι σου να μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα σε ένα μαγικό σκηνικό.

Ανανέωσε τον χώρο σου

Μικρές αλλαγές στον χώρο μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη διάθεση. Τώρα είναι μια καλή εποχή να αλλάξεις το χρώμα στους τοίχους. Δεν φαντάζεσαι πόσο ευεργετικά μπορεί να επιδράσει στην ψυχολογία μια αλλαγή στη διαρρύθμιση του χώρου που μπορεί να προκύψει από μια απλή μετακίνηση των επίπλων. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και άσε την έμπνευσή σου να μεγαλουργήσει. Αγόρασε καινούρια διακοσμητικά αντικείμενα. Πρόσθεσε μια αίσθηση φρεσκάδας με κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου, τοποθέτησε ένα καινούριο έργο τέχνης στον τοίχο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάμε σε βαρετά μέρη και δεν υπάρχει πιο σημαντικό μέρος από το σπίτι μας. 

Ξεκίνα ένα νέο χόμπι

Το σκέφτεσαι από τον χειμώνα, αλλά λίγο ο κακός καιρός, λίγο οι δυσμενείς συγκυρίες, δεν κατάφερες ποτέ να το υλοποιήσεις. Μην το αναβάλλεις άλλο. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να αρχίσεις ένα καινούριο χόμπι. Μπορεί να είναι κάποιο είδος άθλησης, πιλάτες ή γιόγκα ή ζούμπα ή ό,τι άλλο θες. Μπορεί να είναι απλά η δέσμευσή σου να πηγαίνεις καθημερινά για τρέξιμο. Και ύστερα είναι και πολλές ακόμη οι δημιουργικές προκλήσεις εκεί έξω

Υιοθέτησε υγιεινές συνήθειες

Τώρα που πρασινίζει ο τόπος, άφησε να συμβεί το ίδιο και στην… κουζίνα σου. Βάλε σε αφθονία τα φρούτα και τα λαχανικά στο τραπέζι σου και ετοιμάσου να κάνεις την ευεργετική στροφή στη μεσογειακή διατροφή. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί! Και μην μένεις μόνο στο φαγητό. Υιοθέτησε συνολικά υγιεινές συνήθειες που θα ωφελήσουν τον οργανισμό σου ποικιλοτρόπως. Κοιμήσου επαρκώς, πίνε αρκετό νερό, απόφυγε το πολύ αλκοόλ και τα αναψυκτικά, μην ενδίδεις στον εύκολο πειρασμό της ζάχαρης, πάρε τη μεγάλη απόφαση να κόψεις το κάπνισμα, περιόρισε τις κακές συνήθειες.

Η άνοιξη κάνει τα μαγικά της και μας προσκαλεί να δούμε τον κόσμο γύρω μας, αλλά και μέσα μας, με άλλα μάτια. Να βγάλουμε τον καλύτερο, τον πιο αισιόδοξο, τον πιο όμορφό μας εαυτό. Δεν έχουμε παρά να αποδεχτούμε την πρό(σ)κληση.